Sähköinen tiedonsiirto yrityksiltä sidosryhmille (tyvi)

Personec linkki ja eTilinpäätös -palveluiden avulla voidaan tarkastaa ja lähettää sähköisiä ilmoituksia eri palkka- ja kirjanpitojärjestelmistä sidosryhmille.

Personec linkki 

•tarkistaa sähköisten ilmoitusten oikeellisuuden
•ohjaa käyttäjää virheiden korjaamisessa
•lähettää oikeat tiedot ao. sidosryhmille ja
•kuittaa lähetetyt tiedot.


Linkki soveltuu kaikentyyppisille organisaatioille, muutaman työntekijän yrityksestä suureen konserniin ja tilitoimistosta julkishallintoon.

Personec linkin käyttöönotto ja käyttö on helppoa ja vaivatonta. Noudata Tilaa Personec linkki ja/tai eTilinpäätös  valinnan ohjeita ja rekisteröidy käyttäjäksi.

Personec linkki sisältää sellaisenaan TYVI-mallin mukaisen tietojenvälityksen eikä erillisiä TYVI-sopimuksia tarvitse tehdä minkään sidosryhmän kanssa.

Mikäli verohallinnolle lähetetään vain palkan- ja eläkkeensaajien vuosi-ilmoituksia (erittely- VEROH 7801 ja 7809), ay-liitoille jäsenmaksuselvityksiä ja palkkalaskelmia Aditron verkkopalkkapalveluun, voi sen tehdä ilmaispalveluna. Tiedot voidaan lähettää suoraan palkanlaskennan tuottamana konekielisenä tiedostona tai syöttää manuaalisesti lomakepohjien avulla. Käyttöönotto tapahtuu tällöin samalla tavoin kuten muulloinkin, mutta valitaan 'Yrityksen rekisteröityminen' -toiminnossa Linkkipalvelun lisäksi Ilmaispalvelu. 

eTilinpäätös

eTilinpäätöksen avulla voidaan lähettää yritysten ja yhteisöjen veroilmoitustiedot verohallinnolle.

Järjestelmäriippumattomuus

Linkki ja eTilinpäätös ovat helposti liitettävissä toimimaan eri palkanlaskenta- ja kirjanpitojärjestelmien yhteydessä. Tiedot päivittyvät automaattisesti suoraan järjestelmistä, eikä niitä tarvitse syöttää käsin. Useimmat palkanlaskentajärjestelmät tuottavat tiedostot sidosryhmien vaatimassa muodossa. Linkissä tarvitsee ainoastaan kertoa tiedoston sijainti sisäänluvun yhteydessä. eTilinpäätöksessä voidaan sähköisen verolomakkeen kentille määritellä kirjanpidon tilivälit, jolloin tiedot voidaan sisäänlukea suoraan kirjanpitojärjestelmästä. Kirjanpidon ulkopuoliset tiedot voidaan täydentää käsin. Tarvittaessa eTilinpäätös-palvelu voidaan määritellä toimimaan perusjärjestelmästä käsin. Tällöin esim. alv-ilmoitukset voidaan lähettää suoraan kirjanpidon raportointimenusta, ilman erilliskirjautumista eTilinpäätökseen

 

Yrityksen tai yhteisön rekisteröinti Personec linkkiin / eTilinpäätökseen

Käyttäjien rekisteröinti ja ohjelman lataaminen