Huippuhyvä tiimihenki puhaltaa pitkälle

Felipe.jpg

Aditrolla monikulttuurisuus on vahvuus, avoin kommunikaatio kilpailuetu. Felipe Mejian siivittää huipputuloksiin fokusoitunut työote ja letkeä tiimihenki.

Aditron palvelut ja ratkaisut tuotetaan ammattilaisten voimin tehostamaan yritysten henkilöstöhallinnon-, palkkahallinnon- ja taloushallinnon prosesseja samalla helpottaen asiakkaiden työarkea.

Osaavat ja motivoituneet ammattilaiset ovat Aditron sydän. Aivan samoin, kuin on ymmärrettävä asiakkaiden tarpeet, on ymmärrettävä henkilöstön tarpeet: vain täysimääräisesti työntekijöiden kokemusta ja osaamista hyödyntämällä yritys voi menestyä – ja tämä on oivallettu hyvin Aditrolla. ”Voin kokemuksestani kertoa, että positiivinen työilmapiiri, avoin kommunikaatio ja ammatillisen kehittymisen tukeminen toimivat meillä loistavasti”, kertoo Espoon Aditrolla työskentelevä kolumbialainen Senior Developer Felipe Mejia.

Kokemusta eri kulttuureista ja kova itseluottamus

Vuoden 2012 lopulla Aditrolla Software Engineer –positiossa aloittanut Felipe on hieno esimerkki siitä, kuinka monipuolinen kansainvälinen kokemus on työnantajan puolelta ymmärretty todelliseksi vahvuudeksi. ”Olen saanut hienosti lisää vastuuta. Viime vuoden kesäkuussa siirryin kehittämään pilvipalvelupohjaisia verkkosovelluksia”, nopeasti uutta omaksuva Felipe kertoo.

Meillä suomalaisilla olisi opittavaa siitä, kuinka Felipe uskaltaa tuoda esille omat positiiviset puolensa. ”Vahvuuksinani ovat kova ammatillinen osaaminen, erinomaiset sosiaaliset- ja tiimityöskentelytaidot, hyvät projektijohtotaidot ja paineensietokyky sekä laajapohjainen kokemus erilaisista kulttuureista, joihin sujahdan helposti kuin kala veteen. ”

Felipe mainitsee vielä yhden vahvuuden: ”Suoritan asiat määrätietoisesti loppuun. Minulla on tietokoneteknologian PhD –tutkinto Italian Torinon Politecnicosta, jossa olen myös työskennellyt tutkijan assistenttina, sekä Master of Science in Economics and Business Administration Vaasan yliopistosta. Olen työskennellyt myös Kolumbian yliopistossa teknisen tuen tehtävissä sekä Pitäjänmäen ABB:llä johtavana sovelluskehittäjänä”. 

Äidinkielensä espanjan lisäksi sujuvasti englantia ja italiaa puhuvan Felipen toi Suomeen alun perin maailmalta löytynyt suomalainen vaimo. ”Viihdyn Suomessa hyvin. Aditrolla pidin heti siitä, että aistin jo työhaastattelussa kunnioituksen kehityskykyisyyttäni kohtaan. Arvostan myös matalaa suomalaista organisaatiohierarkiaa, hyviä työsuhde-etuja ja mahtavaa tiimihenkeä”, tiiminjohtajuus-asemaa tulevaisuudessa tavoitteleva Felipe kertoo.

Työn vastapainoksi jää tarpeeksi vapaa-aikaa

Vapaa-ajallaan Felipe lukee paljon alaansa liittyviä julkaisuja. Lisäksi mies harrastaa koiran ulkoilutusta ja kuntosalilla käyntiä. ”Uutena harrastuksena aloitin tänä syksynä Krav Maga -itsepuolustuskurssin”, mies paljastaa.

Felipellä on sen verran hyvät puhelahjat, että ainakaan työssään hän tuskin tulee näitä uusia taitojaan tarvitsemaan.